Smörgåsen och margarinet

Först idag kom insikten till mig, att smörgåsmargarinet inte bara ger smörgåsen sin feta, lätt tempererade och saftiga karaktär, utan även fungerar som ett sammanbindande medel när det appliceras på ett torrt toastbröd eller luftiga limpsmörgåsar. Utan margarinet skulle väldigt många smörgåsar runtom i världen falla isär och gå förlorade.

Det är klart att smörgåsmargarinet, när det används på ett vårdslöst sätt, kan vålla enorma skador på smörgåsarna. Även den mest sammanhållna mackan kan ta stor skada av ett för hårt margarin. Men så är det väl med över huvud taget med allt vi människor befattar oss med. Fel använt är till och med äggulor livsfarligt för oss, som annars har en helt oumbärlig funktion i tillredningen av pannbiffar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s