På personalmötet igår

På personalmötet igår fick vi veta att ledningen har ordnat så att personalen kommer att få nya arbetsbord. Eftersom ledningen berättade det redan på det förra personalmötet uteblev den överraskningseffekt som ledningen eventuellt hade tänkt sig skulle följa på beskedet. Somliga visste det tidigare än så. ”Vi pratar månader”, sade en kollega i personalrummet i förmiddags. Eventuellt var det ett medvetet drag från ledningen att servera oss ”nyheter”, som i själva verket är gammal skåpmat. Eventuellt var det tänkt som en förtäckt påminnelse. Eventuellt var det tänkt att personalen skulle uppmärksamma den förtäckta påminnelsen på exakt det sätt som jag nu har gjort, för att skapa en diskussion kring påminnelsen och därmed göra oss medvetna om de nya borden ytterligare en gång, som ett slags tredje påminnelse – en metapåminnelse.

På personalmötet igår fick vi veta att de nya borden är både höj- och sänkbara. Det visste vi också sedan innan. Däremot lade de till att bordsbytet är frivilligt. De sade ordagrant: ”Man behöver inte byta ut sitt gamla bord om man inte vill, men…”. Sedan tystnade de.

På personalmötet igår presenterade ledningen en plan för hur själva ommöbleringen av de allmänna utrymmena inför de nya bordens ankomst ska gå till. De sade inte rakt ut att det är obligatoriskt att stanna kvar efter personalmötet och möblera om i de allmänna utrymmena inför de nya bordens ankomst, men om man lyssnade riktigt noga på den som talade just då, kunde man uppfatta att den underförstådda betydelsen av det som sades då var att det var obligatoriskt att stanna kvar efter personalmötet och möblera om i de allmänna utrymmena inför de nya bordens ankomst.

I ett hövligt men sparsmakat mejl i morse fick personalen veta att det inte blir några nya bord. I det hövliga men sparsmakade mejlet stod det klart att de nya borden är för stora för personalens arbetsrum eller rentav trasiga.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s