Böcker

Osökt kommer jag att tänka på ordet bibliotekskänsla. Det att kliva in i ett rum och överallt se böcker och känna att det faktiskt gör något med en.

På hemmafester i tonåren kunde jag söka mig till mina kompisars bokhyllor men framför allt tittade jag länge i deras föräldrars bokhyllor. Delvis för att undersöka om de läser något som jag känner till, men också för att det är ett ställe som alltid har känts som hemma för mig. Mina föräldrar läser inte så mycket, nej, men någonstans har jag fått det ifrån.

Jag vet att jag delar det här med många människor runtom i världen, som också läser en del. I veckan stod jag en lång stund inne på Söderbokhandeln och letade efter en särskild bok. Under tiden hann jag observera en annan kund, som tycktes ha ett väldigt kärleksfullt förhållande till böckerna hon tog ner och bläddrade i. Hon omfamnade dem inte eller pussade omslagen, men ögonen på henne glittrade när hon hittade en bok hon verkade tycka om. Som ögon kan göra när de är i ett tidigt stadie i förälskelsefasen och mest ser fascinerade ut, eller smått galna.

Dessutom stod hon länge i butiken, precis som jag. Vem vet, hon kanske bara var glad över att hitta eftertraktad kurslitteratur, men det tror jag inte på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: