Samtidigt rinner kiss längs husfasaden

Nånstans i världen flödar alkoholen och människor står på borden och skriker. 

Nånstans står en berusad man och kissar mot en husvägg, mer eller mindre medveten om att det han gör är fel.

Nånstans spelar ett ungt, nyförälskat par Uno under en stjärnklar himmel. Det är deras första resa ihop. Värmen har varit olidlig under dagen. Nu svalkar vinden smekande och len. Vad de inte vet är att båda ska återvända dit många år senare, men inte tillsammans. Det är inte svårt att hålla minnet av spelkvällen intakt, tvärtom ska det komma att förfölja dem.

Nånstans på en mörk väg filmar två killar sig själva med mobilen medan en tredje kör bilen. De är på väg till Mosul i Norra Irak, trots Utrikesdepartementets avrådan. I bilen är det varmt som i en kokande gryta. Bakluckan är bland annat full av kartonger med dekorerade teglas, en gåva till mormor i Mosul. 

Någonstans i Guatemala upptäcker en tekniskt lagd kvinna i 40-års åldern Snapchats geofilter för första gången. Hon begriper snabbt dess bedrägliga natur. Hennes minst lika tekniskt skickliga tonårsbarn vet helt säkert hur man får det att verka som att man är på en plats, när man i själva verket är på en annan. 

Någonstans i världen står två söner på borden och skriker. Alkoholen flödar. Samtidigt rinner kiss längs husfasaden på nattklubben.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: